Looking For Anything Specific?

Αγιοσ Εφραιμ Νεα Μακρη / Pin on ELDERS : Άγιος εφραίμ ιερά κοινοβιακή μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου 190 05 νέα μάκρη τηλ 22940 91202.

Αγιοσ Εφραιμ Νεα Μακρη / Pin on ELDERS : Άγιος εφραίμ ιερά κοινοβιακή μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου 190 05 νέα μάκρη τηλ 22940 91202.. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές και ένας από. Και βρίσκεται στο όρος αμώμων της νέας μάκρης. Ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αγίου εφραίμ του θαυματουργού. Στις βορειοανατολικές υπώρειες της πεντέλης, στην περιοχή ξυλοκέριζα της νέας μάκρης, βρίσκεται η ιερά μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου και του αγίου εφραίμ, τόπος προσκυνήματος χιλιάδων πιστών από όλη την ελλάδα. Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ενθρόνισης νέας ηγουμένης σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό είχαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την αττική που έσπευσαν στην ιερά μονή του…

Ο άγιος εφραίμ συχνά εμφανίζεται στους πιστούς, ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν γνωρίσει τη χάρη του ακόμα. Η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Αγιοσ ανδρεασ, είναι ένας/μία/ένα ναός, εκκλησία βρίσκετε στην πόλη νέα μάκρη. Μετά την συγκλονιστική επίσκεψη στον άγιο εφραίμ στην νέα μάκρη, ο κ. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές και ένας από.

Άγιος Εφραίμ: Το ιστορικό Μοναστήρι και τα θαύματα στη Νέα ...
Άγιος Εφραίμ: Το ιστορικό Μοναστήρι και τα θαύματα στη Νέα ... from igynaika.gr
Όταν ο άγιος εφραίμ ήταν δεκατεσσάρων ετών, στην περιοχή των τρικάλων γινόταν παιδομάζωμα από τους τούρκους, υπό τις διαταγές του σουλτάνου βαγιαζίτ του 1ου. O άγιος εφραίμ είναι ένας από τους νεοφανείς αγίους για τον οποίο δεν υπάρχουν ιστορικά γραπτά ή άλλα ευρήματα που να τεκμηριώνουν είτε την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο είτε την προσέγγιση ή όχι όσων διηγείται η πρόσφατη εκκλησιαστική. Η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στο μοναστήρι του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη συρρέουν καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών, για να προσκυνήσουν τον άγιο εφραίμ. Προσκύνημα και στη συνέχεια βόλτα, καφέ, φαγητό (προαιρετικό), στην παραλία της νέας μάκρης. Και βρίσκεται στο όρος αμώμων της νέας μάκρης. Αναχώρηση από σύνταγμα (14:55) για την ι. Σε ειδυλλιακή τοποθεσία , κοντά στον ληθαίο ποταμό.

Κατάλαβα ότι ήταν ό άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα.

Το 1945 η οσιότατη μακαριστή μοναχή μακαρία (κοιμήθηκε το 1999) πήγε στα ερείπια της αρχαίας μονής του ευαγγελισμού του όρους αμώμων, στις βορειανατολικές υπώρειες του πεντελικού. Άγιος εφραίμ | νέα μάκρη. Ο άγιος εφραίμ έγινε μοναχός σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, σε μονή που άκμαζε την εποχή εκείνη. Άγιος εφραίμ ιερά κοινοβιακή μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου 190 05 νέα μάκρη τηλ 22940 91202. Έμεινε ορφανός από πατέρα σε μικρή ηλικία μαζί με τα άλλα εφτά αδέλφια του, τη δε φροντίδα τους, μετά τον θεό, ανέλαβε η ευσεβής. Αναχώρηση από σύνταγμα (14:55) για την ι. O άγιος εφραίμ είναι ένας από τους νεοφανείς αγίους για τον οποίο δεν υπάρχουν ιστορικά γραπτά ή άλλα ευρήματα που να τεκμηριώνουν είτε την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο είτε την προσέγγιση ή όχι όσων διηγείται η πρόσφατη εκκλησιαστική. Απόσπασμα βίντεο απο την ιερά μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη.εκεί όπου φυλάσσεται και το σκήνωμα του αγίου εφραίμ. Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ενθρόνισης νέας ηγουμένης σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό είχαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την αττική που έσπευσαν στην ιερά μονή του… Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν στη μοναχή μακαρία δεσύπρη σε μια. Ο άγιος εφραίμ ο μεγαλομάρτυς (κατά κόσμον κωνσταντίνος μόρφης) γεννήθηκε την 14 σεπτεμβρίου 1384, ανήμερα της εορτής της υψώσεως του τιμίου σταυρού, στα τρίκαλα θεσσα. Ο άγιος εφραίμ, κατά κόσμο κωνσταντίνος μόρφης, γεννήθηκε στα τρίκαλα στις 14 σεπτεμβρίου 1384 μ.χ. Διαχειριστησ σελιδασ ilias sakipis facebook account ilias sakipis.

Ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αγίου εφραίμ του θαυματουργού. Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και γερόντισσα μακαρία: Νέα καθίσματα στο ανοιχτό θέατρο του πολιτιστικού & αθλητικού… τροχαίο ατύχημα στη νέα μάκρη, λεωφόρο μαραθώνος στο ύψος του ιδρύματος για το παιδί η παμμακάριστος, σημειώθηκε… Θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα μοναστήρια της αττικής που χρονολογείται από τον 10ο αι. Το ιερό λείψανο του αγίου οσιομάρτυρα εφραίμ βρέθηκε θαυματουργικά πριν μερικές δεκαετίες.

spiros
spiros from 4.bp.blogspot.com
Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και προσευχήθηκαν στον κύριο. Και βρίσκεται στο όρος αμώμων της νέας μάκρης. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές και ένας από. + εικόνα ξύλινη σε λιθογραφία άγιος εφραίμ (νέα μάκρη) 10x14cm. .ο ιερός ναός μας πραγματοποίησε απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μονή ευαγγελισμού θεοτόκου & αγίου εφραίμ στην νέα μάκρη. Ο άγιος εφραίμ έγινε μοναχός σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, σε μονή που άκμαζε την εποχή εκείνη. Κατάλαβα ότι ήταν ό άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα. Αξιώθηκε ακόμα να λάβει το μέγα μυστήριο της ιεροσύνης και το χάρισμα να υπηρετεί το άγιο θυσιαστήριο.

Ο άγιος εφραίμ ακολούθησε με ένθεο ζήλο τον χριστό, και διέπρεψε με την λαμπρότητα της ζωής του και τους πόνους της αθλήσεως του στο ορός η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια.

Ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αγίου εφραίμ του θαυματουργού. Αξιώθηκε ακόμα να λάβει το μέγα μυστήριο της ιεροσύνης και το χάρισμα να υπηρετεί το άγιο θυσιαστήριο. Το ιερό λείψανο του αγίου οσιομάρτυρα εφραίμ βρέθηκε θαυματουργικά πριν μερικές δεκαετίες. Αγιοσ ανδρεασ, είναι ένας/μία/ένα ναός, εκκλησία βρίσκετε στην πόλη νέα μάκρη. Ο άγιος εφραίμ ακολούθησε με ένθεο ζήλο τον χριστό, και διέπρεψε με την λαμπρότητα της ζωής του και τους πόνους της αθλήσεως του στο ορός η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Ιδρύθηκε το 1924, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της λυκίας της μικράς ασίας από τις ιωνικές κωμοπόλεις μάκρη και λιβίσι. Στις βορειοανατολικές υπώρειες της πεντέλης, στην περιοχή ξυλοκέριζα της νέας μάκρης, βρίσκεται η ιερά μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου και του αγίου εφραίμ, τόπος προσκυνήματος χιλιάδων πιστών από όλη την ελλάδα. Η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Αγιοσ νικολαοσ αγιοσ νικολαοσ κρητη αγιοσ πετροσ αγιοσ στεφανοσ αγκιστρι αγρινιο αγχιαλλοσ αεροπολη αθηνα ναυπλιο νεα αλικαρνασσοσ νεα αρτακη νεα αρτκη νεα ερυθραια νεα ευκαρπια νεα ζιχνη νεα ιωνια νεα ιωνια βολοσ νεα. Αγίου εφραίμ νέα μάκρη , πλάνα από είσοδο πιστών και ομιλία ιερέα #πλήθος #προσκυνητών στην #εορτ. Το λείψανο του αγίου εφραίμ φυλάσσεται εκεί από τότε και καθημερινά εκατοντάδες πιστών το επισκέπτονται διαβάστε εδώ την ιστορία της μονής του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη. Ο άγιος εφραίμ, κατά κόσμο κωνσταντίνος μόρφης, γεννήθηκε στα τρίκαλα στις 14 σεπτεμβρίου 1384 μ.χ. O άγιος εφραίμ είναι ένας από τους νεοφανείς αγίους για τον οποίο δεν υπάρχουν ιστορικά γραπτά ή άλλα ευρήματα που να τεκμηριώνουν είτε την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο είτε την προσέγγιση ή όχι όσων διηγείται η πρόσφατη εκκλησιαστική.

Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και γερόντισσα μακαρία: Ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αγίου εφραίμ του θαυματουργού. Το ιερό λείψανο του αγίου οσιομάρτυρα εφραίμ βρέθηκε θαυματουργικά πριν μερικές δεκαετίες. Πολλοί μοναχοί και ιερείς έμειναν εκεί και προσευχήθηκαν στον κύριο. Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του λέγεται ότι αποκαλύφθηκαν στη μοναχή μακαρία δεσύπρη σε μια.

Αγιος εφραιμ νεα μακρη θαυματουργος - Posts | Facebook
Αγιος εφραιμ νεα μακρη θαυματουργος - Posts | Facebook from lookaside.fbsbx.com
Μάρκος βασιλάκης αποφασίζει να κάνει ένα δώρο στον άγιο και επιλέγει μαζί με την γυναίκα του, να φτιάξουν μία εκκλησία στο όνομα του. Θα επισκεφθούμε ένα από τα παλαιότερα και ιστορικότερα μοναστήρια της αττικής που χρονολογείται από τον 10ο αι. Μετά από είκοσι χρόνια ασκητικής βιοτής, συνελήφθη από τους τούρκους που έσφαξαν όλους τους υπόλοιπους μοναχούς και κατέστρεψαν την μονή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στο μοναστήρι του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη συρρέουν καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών, για να προσκυνήσουν τον άγιο εφραίμ. Ιδρύθηκε το 1924, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της λυκίας της μικράς ασίας από τις ιωνικές κωμοπόλεις μάκρη και λιβίσι. Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ενθρόνισης νέας ηγουμένης σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό είχαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την αττική που έσπευσαν στην ιερά μονή του… Άγιος εφραίμ ιερά κοινοβιακή μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου 190 05 νέα μάκρη τηλ 22940 91202. Η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια.

Αναχώρηση από σύνταγμα (14:55) για την ι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στο μοναστήρι του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη συρρέουν καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών, για να προσκυνήσουν τον άγιο εφραίμ. Ευαγγελισμού της θεοτόκου στην νέα μάκρη όπου φυλάσσετε το σκήνωμα του αγίου εφραίμ του θαυματουργού. Ενθρονίστηκε νέα ηγουμένη στη μονή αγίου εφραίμ νέας μάκρης. Η μονή του αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια. Αγίου εφραίμ νέα μάκρη , πλάνα από είσοδο πιστών και ομιλία ιερέα #πλήθος #προσκυνητών στην #εορτ. Το ίδιο βράδυ ο άγιος φανερώθηκε στον ύπνο της, την ευχαρίστησε και της φανέρωσε και το όνομά του: Ο άγιος εφραίμ συχνά εμφανίζεται στους πιστούς, ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν γνωρίσει τη χάρη του ακόμα. Στα χρόνια της τουρκοκρατίας έγιναν στο μοναστήρι βάρβαρες σφαγές και ένας από. Κατάλαβα ότι ήταν ό άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα. Αξιώθηκε ακόμα να λάβει το μέγα μυστήριο της ιεροσύνης και το χάρισμα να υπηρετεί το άγιο θυσιαστήριο. Η γερόντισσα μακαρία είναι αδιαμφισβήτητα ένα πρόσωπο άκρως συνδεδεμένο με την ιερά μονή αγίου εφραίμ στη νέα μάκρη. Μετά από είκοσι χρόνια ασκητικής βιοτής, συνελήφθη από τους τούρκους που έσφαξαν όλους τους υπόλοιπους μοναχούς και κατέστρεψαν την μονή. Στις βορειοανατολικές υπώρειες της πεντέλης, στην περιοχή ξυλοκέριζα της νέας μάκρης, βρίσκεται η ιερά μονή ευαγγελισμού της θεοτόκου και του αγίου εφραίμ, τόπος προσκυνήματος χιλιάδων πιστών από όλη την ελλάδα.

Προσκύνημα και στη συνέχεια βόλτα, καφέ, φαγητό (προαιρετικό), στην παραλία της νέας μάκρης αγιοσ εφραιμ. Κατάλαβα ότι ήταν ό άγιος, μπήκα στό ιερό πού βρίσκονταν τά άγια λείψανά του, άναψα ένα κερί καί ευλαβικά τά προσκύνησα.

Posting Komentar

0 Komentar